KIRROUGHTREE VISITOR CENTRE

2016 Civic Trust Award: Commendation Winner

A new build Visitor Centre located in Galloway, Scotland.  The Centre includes retail and dining public spaces, a bike shop and bike hire facilities, as well as staff offices accommodation.  The Visitor Centre is located in one of the UK's designated "Dark Sky" areas.

Many factors of the M&E design had to be considered due to the remote location of the building.  Also, consideration had to be given to the design due to it being a designated "Dark Sky" area.  Lighting had to be designed in accordance with the Dark Sky Compliant Luminaires.

DSSR responsible for the design of all M&E Services.

DSSR also carried out the M&E design the refurbishment of four other Visitor Centres for the Forestry Commission Scotland (David Marshall Lodge; Clatteringshaws Visitors Centre; Glentrool Visitors Centre; Queens View Visitors Centre – Perth).


BACK TO PROJECTS LIST

Location

Galloway, Scotland

Client

Forestry Commission Scotland

Architect

JM Architects

Contract Value

£3m

Completion

2014